Oliwki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój papryczki na małe talarki.

Oliwki z papryką - Krok 1

Krok 2

Następnie wszystkie składniki włóż do jednej miseczki i dobrze wymieszaj, dodając odrobinę oliwy wymieszanej z Sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Knorr. Jeśli nie przepadasz za ostrymi rzeczami, dodaj mniejszą ilość papryczek.

Oliwki z papryką - Krok 2

Krok 3

Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny.

Oliwki z papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Oliwki z paprykąOliwki z papryką

Smak oliwek w łatwy sposób urozmaicisz odpowiednimi dodatkami. Na najbliższe przyjęcie przygotuj je w pikantnej wersji. Wykorzystaj ich miks: wyraziste w smaku zielone, łagodniejsze czarne oraz nadziewane. Zadbaj o to, by były najwyższej jakości. Dobrze sprawdzą się te pochodzące z Hiszpanii. Przygotuj do nich wyrazistą marynatę. Stworzysz ją poprzez połączenie drobno posiekanych ostrych papryczek z marynowanymi miniogórkami i cebulkami. Wymienione składniki przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą z oliwek doprawioną sosem sałatkowym. Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny. Opcjonalnie możesz użyć również limonki. Pamiętaj, aby cytrusy wcześniej sparzyć przez krótki czas we wrzątku. Oliwki przygotowane według tego przepisu najlepiej odstawić w chłodne miejsce przed podaniem. Dzięki temu nabiorą wyrazistszego smaku. Podawaj je w małych miseczkach. Do dekoracji sprawdzi się posiekana natka pietruszki lub kolendra, które złagodzą nieco ostry smak. Całość możesz serwować z grzankami przygotowanymi z ulubionego pieczywa. Sprawdź nasz przepis.