Tarta z wiśniami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

250 gramów

1 łyżka

100 gramów

krem:

1 puszka

1 opakowanie

2 łyżki

500 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę i 150 g miękkiej Kasi. Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie wyłóż na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm i wyklej nim wysmarowaną Kasią i posypaną mąką formę do tarty.

Krok 3

Formę z ciastem włóż na 30 minut do lodówki.

Krok 4

W tym czasie przygotuj wg przepisu na opakowaniu krem budyniowy.

Krok 5

Następnie ciasto wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz ok. 15 minut.

Krok 6

Na upieczony spód wyłóż 2/3 kremu budyniowego i wiśnie. Tartę udekoruj resztą kremu i płatkami migdałowymi.

1

Opinie o przepisie

  • Leszek Leszek

    Leszek Leszek

    robilem z zoną i z córeczką 10 lotniąi wyszło nam prze prze prze pyszne a o wyglądzie juz nie wspomne byl fantastyczny. Choć szczerze mówiąc więcej roboty wykonywala zona niz ja bo przeciez faceci i kuchnia.....to nie zgrany zespól. Mojej córeczce bardzo zasmakowalo ale duzo nie zjadla bo chodzi na balet a tam trzeba byc bardzo szczuplym i chudym dlatego ona wazy 26 kg a ma 10 lat. Ten przepis polecila mi moja starsza córka ma 19 lat a ze bardzo lubi ta apke to odrazu mowila tato tato patrz jaki super przepis. Od tej pory to jest naj smaczniejsza tarta naszej rodziny.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej