Tiramisu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Zaparzyć kawę i dodać do niej likier lub aromat, lub rum, odstawić do ostudzenia.

Krok 3

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym (do momentu rozpuszczenia się cukru), dodać serek mascarpone i bitą śmietanę.

Krok 4

Wszystko na wolnych obrotach ze sobą połączyć.

Krok 5

Na dno naczynia wyłożyć warstwę biszkoptów nasączonych w kawie z likierem (aromatem), przełożyć masą serową (w naczyniu ułożyć ok. 4 warstw).

Krok 6

Górną warstwę posypać kawą lub kakao i włożyć do lodówki na ok. 2 godz. (najlepsze jednak jest na drugi dzień). ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej