Torcik biały

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

220 gramów

3 sztuki

300 gramów

1 łyżeczka

polewa:

1 sztuka

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsypuj ciągle mieszając do masy jajecznej.

Krok 2

Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka i rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką tortownicy i piecz około 30 minut w 180 st. C.

Krok 4

Jeszcze ciepłe ciasto wyjmij z formy i połóż do góry dnem. Poczekaj aż ostygnie.

Krok 5

Białą polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto.

Krok 6

Na wierzchu ułóż żelkowe serduszka, środek i boki posyp posypką cukrową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również