Tortilla z indykiem

- Krok 1Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni.
- Krok 2Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli.
- Krok 3Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj.

Tortilla z indykiem
Tortilla to doskonała alternatywa dla kanapki albo klasycznego obiadu. Te okrągłe placki z mąki pszennej lub kukurydzianej przygotować można w wielu wariantach: miękkim, chrupiącym, na ciepło lub na zimno. Podawane z sosami, ketchupem, majonezem, chrupiącymi warzywami, mogą stanowić świetną przekąskę, a kiedy dodasz do niech także mięso i ser – sprawdzą się na obiad. Dobrym przykładem będzie tortilla z indykiem. Mięso (np. filet z piersi) zamarynuj w przyprawie, by nabrało wyrazistego smaku, i usmaż. Pokrój warzywa: cebulę i pomidora, pasować będzie także papryka oraz cukinia. Dodaj sałatę oraz delikatne awokado, dzięki któremu farsz zyska odpowiednią konsystencję, a także żółty ser, który zmięknie pod wpływem gorącego mięsa i podgrzanych placków tortilli. Jeśli chcesz, by ser się rozpuścił, zawinięte rulony podgrzej dodatkowo w opiekaczu. Tortillę z indykiem podawaj na ciepło, z dodatkiem domowych frytek, albo na zimno. Pokrojona na roladki będzie dobrą przekąską podczas spotkania z przyjaciółmi. Spróbuj koniecznie!