Tortilla z indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

383 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

458 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni.

Tortilla z indykiem  - Krok 1

Krok 2

Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli.

Tortilla z indykiem  - Krok 2

Krok 3

Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj.

Tortilla z indykiem  - Krok 3
13

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Banasiuk

    Aleksandra Banasiuk, 23.01.2016

    Pycha - lubię tortille w każdej postaci :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adriana Bożek

    Adriana Bożek, 23.01.2016

    Placki zrobić bardzo prosto. Tylko mąka ,sól i wrząca woda :) Ja robię sama nie kupuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Matuszek

    Piotr Matuszek, 23.01.2016

    https://youtu.be/pH4efMdKzCw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Korendo

    Marzena Korendo, 23.01.2016

    samodzielnie upiec-nie umie-ale jeść z pysznym sosem-baaardzo lubie !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Wisławski

    Andrzej Wisławski, 23.01.2016

    No i po co to drażnić podniebienie, już mnie w dołku ściska...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Jańczak

    Czesław Jańczak, 23.01.2016

    Uwielbiam z sosem czosnkowym....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Kozerawski

    Włodzimierz Kozerawski, 23.01.2016

    Nie ma to jak polskie "ruskie" pierogi!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Domogala

    Ewa Domogala, 23.01.2016

    Miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Świderska

    Marta Świderska, 23.01.2016

    Wyglądają pyszka!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kordasińska

    Małgorzata Kordasińska, 23.01.2016

    Dokładnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szymanski

    Andrzej Szymanski, 23.01.2016

    GRAZKA KIEDY TO ZROBISZ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Gregor

    Sara Gregor, 23.01.2016

    Wszystkiego Najlepszego Michałku <3 <3 <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Wojtek

    Agnieszka Wojtek, 23.01.2016

    pycha !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z indykiem Tortilla z indykiem

Tortilla to doskonała alternatywa dla kanapki albo klasycznego obiadu. Te okrągłe placki z mąki pszennej lub kukurydzianej przygotować można w wielu wariantach: miękkim, chrupiącym, na ciepło lub na zimno. Podawane z sosami, ketchupem, majonezem, chrupiącymi warzywami, mogą stanowić świetną przekąskę, a kiedy dodasz do niech także mięso i ser – sprawdzą się na obiad. Dobrym przykładem będzie tortilla z indykiem. Mięso (np. filet z piersi) zamarynuj w przyprawie, by nabrało wyrazistego smaku, i usmaż. Pokrój warzywa: cebulę i pomidora, pasować będzie także papryka oraz cukinia. Dodaj sałatę oraz delikatne awokado, dzięki któremu farsz zyska odpowiednią konsystencję, a także żółty ser, który zmięknie pod wpływem gorącego mięsa i podgrzanych placków tortilli. Jeśli chcesz, by ser się rozpuścił, zawinięte rulony podgrzej dodatkowo w opiekaczu. Tortillę z indykiem podawaj na ciepło, z dodatkiem domowych frytek, albo na zimno. Pokrojona na roladki będzie dobrą przekąską podczas spotkania z przyjaciółmi. Spróbuj koniecznie!