Tradycyjna zupa cebulowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

424

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W piekarniku włącz opcję grill. Zagotuj 1,5 litra wody, wrzuć kostki bulionowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Na patelni rozpuść połowę masła (nie rumień!), wrzuć cebulę, włóż pozostałe masło. Smaż około 5 minut, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż cebula będzie brązowa. Wtedy przełóż ją do rondla, oprósz mąką i zasmażaj jeszcze minutę, mieszając. Wlej bulion, zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Przypraw do smaku solą i pieprzem oraz pokruszoną minikosteczką czosnkową. Zupę wlej na talerze lub do miseczek, na wierzchu połóż grzanki, posyp je startym serem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj, aż ser się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej