Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

8

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

12 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do twarożku dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 1

Krok 2

Owoce goi sparz wrzącą wodą, chwilę odczekaj aż będą zimne, a następnie dodaj do twarożku.

Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, cynku, miedzi, ryboflawiny, potasu, magnezu, żelaza, tiaminy, witaminy B6 i B12.

2

Opinie o przepisie

  • Miraska

    Miraska , 01.07.2020

    600g to jest 60 dag. Tyle na 1 osobę na jeden posiłek?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymiTwarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi

Drugie śniadanie kojarzy Ci się tylko z kanapkami? Niesłusznie! Twarożek homogenizowany naturalny z owocami goji i płatkami zbożowymi to przykład na to, jak w prosty i ekspresowy sposób przygotować drugie śniadanie.

Dla kogo? Dla lubiących niestandardowe rozwiązania, a do tego szybkie i zdrowe, twarożek z owocami goji będzie strzałem w dziesiątkę.

Na zdrowie! Serek twarogowy naturalny to wartościowy składnik Twojego menu. Pomoże Ci przyrządzić posiłek, który zapewni ponad 37% dziennego zapotrzebowania na wapń i 80% dziennego zapotrzebowania na fosfor. Te składniki mineralne pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

Czy wiesz, że? Czy goji coś Ci mówi? Powinno! Owoce goji są bowiem źródłem m.in. potasu, więc czas zaprosić je do stołu.