Placki ziemniaczane z łososiem i jogurtem: racuszki | Przepisy.pl pixel

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
703 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

428 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

600 mililitrów

2 sztuki

3 plastry

1 sztuka

4 łyżki

50 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 4

Krok 5

Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 5

Krok 6

Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 6

Krok 7

Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Gosia  Kempiak

    Gosia Kempiak , 11.07.2017

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonymRacuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym

Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.