Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
łatwe
430 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 sztuka
4 łyżki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Krok 3
Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Krok 4
Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Krok 6
Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Krok 7
Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.