Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki, natrzyj lekko oliwą i nakłuj widelcem. Piecz je w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach, następnie wystudź.

Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki pokrój w grube plastry. Następnie wymieszaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr z pozostałą oliwą z oliwek. W powstałej marynacie obtocz przygotowane plastry ziemniaków.

Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - Krok 2

Krok 3

Rozłóż płaty łososia na plastikowej folii tak, aby zachodziły na siebie. Rozsmaruj na łososiu serek Rama Creme Bonjour i posyp kaparami oraz koperkiem. Całość zroluj i pokrój na mniejsze kawałki.

Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - Krok 3

Krok 4

Grilluj ziemniaki przez chwilę z obu stron i podawaj ciepłe z kawałkiem łososia. Przed podaniem udekoruj je gałązką koperku i posyp ostrą papryczką.

Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś na grillowanych ziemniakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej