Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

8 sztuk

150 gramów

4 sztuki

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę pokrój w małe kromeczki. Kromki ciabatty posmaruj margaryną i zapiecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 8 minut aż zrobią się chrupiące.

Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami   - Krok 1

Krok 2

Twarożek wymieszaj z majonezem i dopraw według uznania. Następnie posmaruj nim grzanki.

Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami   - Krok 2

Krok 3

Na wierzchu ułóż posiekane oliwki oraz listki bazylii.

Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami   - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak przygotowane crostini świetnie nadają się na przyjęcie.

1

Opinie o przepisie

  • Grażyna Swider

    Grażyna Swider

    Po co ta margaryna ? Taki syf polecac fujjjjjjjj

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami  Włoskie crostini z twarożkiem i oliwkami

Wybierz się w podróż do gorących Włoch nie wychodząc z własnej kuchni i przygotuj wyśmienite włoskie crostini z delikatnym twarożkiem oraz oliwkami. Łatwe w przyrządzeniu przekąski to hit na wszelkich spotkaniach towarzyskich. Eksplozja południowoeuropejskich smaków, zamknięta w prostych kromkach z ciabattę, będzie więc ciekawym uzupełnieniem menu na kolację ze znajomymi. Uwaga! Szybko znikają z talerzy. Crostini przyrządzisz błyskawicznie przy użyciu zaledwie kilku łatwo dostępnych składników. Zacznij od zapieczenia pokrojonej w małe kromeczki bagietki lub ciabatty. W międzyczasie wymieszaj ze sobą twarożek i majonez i dopraw według uznania. Na gotowe chrupiące kanapeczki nakładaj kremową pastę z serka, a następnie pokrojone czarne oliwki (możesz zastąpić je zielonymi). Na koniec udekoruj wyborne crostini świeżą bazylią.