Wołowe bitki

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0

600 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój na plastry około 1-1,5cm. Rozbij tłuczkiem i obtocz w mące.

Krok 2

Podsmaż na patelni na oleju z każdej strony około 2 minut. Przełóż do rondla, zalej wodą do przykrycia mięsa i duś do miękkości.

Krok 3

Gdy mięso już prawie miękkie dodaj bulionetkę, pokrojoną w cienkie paski paprykę i cebulę posiekaną w drobną kostkę. Duś do 15 minut. Bitki wołowe wyłóż na półmisek i polej powstałym podczas duszenia sosem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem, z dużą ilością zieleniny.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej