Wstążki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z sosem pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

null

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al. dente. W rondlu zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Pieczarki umyj, oczyść i pokrój na plasterki, pokrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej lekko pieczarki i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj masło i po jego rozpuszczeniu Oprósz mąką.

Krok 4

Podlej rosołem, całość podduś przez 15 minut.

Krok 5

W czasie duszenia dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i szynkę.

Krok 6

Wlej śmietanę i zagotuj. Wymieszaj wszystko z ciepłym makaronem. Dopraw pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej