Wstążki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z sosem pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżka

150 gramów

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al. dente. W rondlu zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Pieczarki umyj, oczyść i pokrój na plasterki, pokrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej lekko pieczarki i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj masło i po jego rozpuszczeniu Oprósz mąką.

Krok 4

Podlej rosołem, całość podduś przez 15 minut.

Krok 5

W czasie duszenia dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i szynkę.

Krok 6

Wlej śmietanę i zagotuj. Wymieszaj wszystko z ciepłym makaronem. Dopraw pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej