
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
150 gramów
null
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al. dente. W rondlu zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 2
Pieczarki umyj, oczyść i pokrój na plasterki, pokrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej lekko pieczarki i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj masło i po jego rozpuszczeniu Oprósz mąką.
Krok 4
Podlej rosołem, całość podduś przez 15 minut.
Krok 5
W czasie duszenia dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i szynkę.
Krok 6
Wlej śmietanę i zagotuj. Wymieszaj wszystko z ciepłym makaronem. Dopraw pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej