
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
150 gramów
null
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al. dente. W rondlu zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 2
Pieczarki umyj, oczyść i pokrój na plasterki, pokrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej lekko pieczarki i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj masło i po jego rozpuszczeniu Oprósz mąką.
Krok 4
Podlej rosołem, całość podduś przez 15 minut.
Krok 5
W czasie duszenia dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i szynkę.
Krok 6
Wlej śmietanę i zagotuj. Wymieszaj wszystko z ciepłym makaronem. Dopraw pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej