Wstążki z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z sosem pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

null

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al. dente. W rondlu zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Pieczarki umyj, oczyść i pokrój na plasterki, pokrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej lekko pieczarki i cebulę. Pod koniec smażenia dodaj masło i po jego rozpuszczeniu Oprósz mąką.

Krok 4

Podlej rosołem, całość podduś przez 15 minut.

Krok 5

W czasie duszenia dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i szynkę.

Krok 6

Wlej śmietanę i zagotuj. Wymieszaj wszystko z ciepłym makaronem. Dopraw pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej