Zupa brokułowa z serkiem topionym
gęsty krem
średnie
923 osoby zapisały

Składniki
1.5 kilograma
125 gramów
125 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku lub wodzie.

Krok 2
W tym czasie przygotuj garnek wody, dodaj kostkę rosołową. Brokuły umyj i gotuj przez około 30 minut, aż do miękkości, odcedź i ostudź.

Krok 3
Bułkę odciśnij, wymieszaj dokładnie z mięsem mielonym, metką, surowym jajkiem i przyprawami. Wyrób mięso i formuj w małe kulki. Gotuj przez kilka minut na pozostałym po brokułach wywarze, wyjmij łyżką cedzakową i odłóż.

Krok 4
Wywar przecedź i zmiksuj z serkami topionymi, dopraw do smaku.

Krok 5
Dodaj żółtko roztrzepane z mlekiem, kawałki brokułów i mięsne pulpeciki. Podgrzej, ale nie gotuj i podawaj na stół.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej