Zupa brokułowa z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Zupa brokułowa z serkiem topionym

gęsty krem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

heart
720 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

475 osób wydrukowało

Pobierz pdf

923 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

125 gramów

125 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie przygotuj garnek wody, dodaj kostkę rosołową. Brokuły umyj i gotuj przez około 30 minut, aż do miękkości, odcedź i ostudź.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 2

Krok 3

Bułkę odciśnij, wymieszaj dokładnie z mięsem mielonym, metką, surowym jajkiem i przyprawami. Wyrób mięso i formuj w małe kulki. Gotuj przez kilka minut na pozostałym po brokułach wywarze, wyjmij łyżką cedzakową i odłóż.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 3

Krok 4

Wywar przecedź i zmiksuj z serkami topionymi, dopraw do smaku.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 4

Krok 5

Dodaj żółtko roztrzepane z mlekiem, kawałki brokułów i mięsne pulpeciki. Podgrzej, ale nie gotuj i podawaj na stół.

Zupa brokułowa z serkiem topionym - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Monika Izdebska

    Monika Izdebska , 16.12.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 22.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Wiater

    Joanna Wiater , 24.08.2016

    Bez jajka i mleka. wszystkim smakowalo:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa brokułowa z serkiem topionymZupa brokułowa z serkiem topionym

Bułkę namocz w mleku lub wodzie.