
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
2 litry
3 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 2 litrach wrzątku.
Krok 2
Dodaj paczkę mrożonych warzyw i gotuj 10 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 4
Dodaj je do wywaru z warzywami i gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Dodaj kalafior oraz śmietanę i gotuj na tyle długo, by kalafior stał się miękki.
Krok 6
Dopraw do smaku pieprzem, posyp siekanym koprem i podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z kalafiorem
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.