Zupa mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej, włóż drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż na małym ogniu 10 minut.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż 5 minut na dużym ogniu.

Krok 3

Włóż pokrojone pomidory i ziemniaki pokrojone w kostkę, smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Wlej 6 szklanek wody z kostką rosołową Knorr, dopraw solą i pieprzem, gotuj 25 minut. Zupę podawaj gorącą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej