Zupa mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej olej, włóż drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż na małym ogniu 10 minut.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż 5 minut na dużym ogniu.

Krok 3

Włóż pokrojone pomidory i ziemniaki pokrojone w kostkę, smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 4

Wlej 6 szklanek wody z kostką rosołową Knorr, dopraw solą i pieprzem, gotuj 25 minut. Zupę podawaj gorącą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej