
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej, włóż drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż na małym ogniu 10 minut.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut na dużym ogniu.
Krok 3
Włóż pokrojone pomidory i ziemniaki pokrojone w kostkę, smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Wlej 6 szklanek wody z kostką rosołową Knorr, dopraw solą i pieprzem, gotuj 25 minut. Zupę podawaj gorącą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej