
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej, włóż drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż na małym ogniu 10 minut.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut na dużym ogniu.
Krok 3
Włóż pokrojone pomidory i ziemniaki pokrojone w kostkę, smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Wlej 6 szklanek wody z kostką rosołową Knorr, dopraw solą i pieprzem, gotuj 25 minut. Zupę podawaj gorącą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej