
Składniki
100 gramów
200 gramów
160 gramów
2 łyżki
40 mililitrów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj al dente.
Krok 2
Umytą cukinię i chilli pokrój na drobną kostkę, boczek na paski, czosnek na plasterki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni zrumień boczek, do tego tłuszczu dodaj cukinię, czosnek i chilli.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj ze składnikami z patelni. Posyp bazylią i parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej