Spaghetti aglio e olio inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti aglio e olio inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

160 gramów

2 łyżki

40 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj al dente.

Krok 2

Umytą cukinię i chilli pokrój na drobną kostkę, boczek na paski, czosnek na plasterki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni zrumień boczek, do tego tłuszczu dodaj cukinię, czosnek i chilli.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj ze składnikami z patelni. Posyp bazylią i parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti aglio e olio inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Rolada ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej