Adam i Ewa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 opakowania

2 szklanki

2 opakowania

2 opakowania

2 opakowania

4 opakowania

0.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić, zdjąć skórkę (wierzch) i nasączyć wodą z sokiem cytrynowym.

Krok 2

Na biszkopcie ułożyć odcedzone mandarynki.

Krok 3

Z soku od mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń (w 1/2 szklanki soku rozpuścić 2 budynie, wlać na gotujący się pozostały sok, mieszać aż zgęstnieje).

Krok 4

Gorący budyń wyłożyć na ciasto z mandarynkami.

Krok 5

Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na budyń.

Krok 6

Na wierzchu ciasta układać herbatniki w szachownicę.

Krok 7

Uwagi: łącznie soku użytego do gotowania budyniu nie powinno być więcej niż 3/4 litra.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Gajewicz

    Małgorzata Gajewicz

    SOK CYTRYNOWY---Z ILU CYTRYN? Manadarynki- całe owoce czy jakoś ugniecione? Bo na obrazku nie wyglądają na całe.......

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej