Amerykańskie burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
1189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 plastry

4 plastry

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj jedną drobno pokrojoną w kostkę cebulę oraz oliwę. Dopraw przyprawą Knorr i wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Z mięsnej masy uformuj cztery okrągłe, jednakowej wielkości płaskie kotlety. Posmaruj je z obu stron oliwą i połóż na rozgrzanym grillu. Grilluj po 4-5 minut z każdej strony w zależności od tego, jak bardzo wysmażone burgery lubisz.

Krok 3

W tym czasie plastry boczku również ugrilluj. Bułki przekrój na połówki i opiecz krótko wraz z boczkiem.

Krok 4

Pomidora oraz pozostałą cebulę pokrój w cienkie plastry. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż wraz z plastrami pomidora oraz cebuli na bułkach.

Krok 5

Usmażone burgery przełóż na bułki z warzywami. Na wierzchu połóż po plastrze sera oraz chrupiącego boczku.

2

Opinie o przepisie

  • Seweryn Jura

    Seweryn Jura , 09.04.2016

    Super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Szymaniak

    Dominik Szymaniak , 17.07.2015

    trochę zmieniłem przepis i wyszło przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bataty z rozmarynem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie burgeryAmerykańskie burgery

Wywodzące się ze Stanów Zjednoczonych burgery – czyli kotlety z mielonego mięsa wołowego, w chrupiącej pszennej bułce z piklami i sosami – przebojem weszły do kuchni światowej. W naszym przepisie proponujemy prawdziwe amerykańskie grillowane burgery z dodatkiem chrupkiego boczku i świeżymi pomidorami. Soczyste mięso, ciepła bułka i kilka ulubionych dodatków warzywnych to dobry pomysł na obiad lub kolację.Teraz zrobienie tego popularnego dania, jak z amerykańskiej restauracji, jest nie tylko możliwe, ale również szybkie. Jeśli lubisz w kuchni testować nowe połączenia smakowe, swoje burgery możesz nieco zmodyfikować, np. dodając do nich sos z awokado czyli guacamole, grillowaną paprykę albo sosy tabasco lub czosnkowy. Gdy rodzina zapyta, co dziś na obiad, a ty odpowiesz „Burgery amerykańskie”, możesz się spodziewać wyjątkowo pozytywnej reakcji.