
Składniki
400 gramów
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
4 plastry
4 plastry
4 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj jedną drobno pokrojoną w kostkę cebulę oraz oliwę. Dopraw przyprawą Knorr i wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Z mięsnej masy uformuj cztery okrągłe, jednakowej wielkości płaskie kotlety. Posmaruj je z obu stron oliwą i połóż na rozgrzanym grillu. Grilluj po 4-5 minut z każdej strony w zależności od tego, jak bardzo wysmażone burgery lubisz.
Krok 3
W tym czasie plastry boczku również ugrilluj. Bułki przekrój na połówki i opiecz krótko wraz z boczkiem.
Krok 4
Pomidora oraz pozostałą cebulę pokrój w cienkie plastry. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż wraz z plastrami pomidora oraz cebuli na bułkach.
Krok 5
Usmażone burgery przełóż na bułki z warzywami. Na wierzchu połóż po plastrze sera oraz chrupiącego boczku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Amerykańskie burgery
Wywodzące się ze Stanów Zjednoczonych burgery – czyli kotlety z mielonego mięsa wołowego, w chrupiącej pszennej bułce z piklami i sosami – przebojem weszły do kuchni światowej. W naszym przepisie proponujemy prawdziwe amerykańskie grillowane burgery z dodatkiem chrupkiego boczku i świeżymi pomidorami. Soczyste mięso, ciepła bułka i kilka ulubionych dodatków warzywnych to dobry pomysł na obiad lub kolację.Teraz zrobienie tego popularnego dania, jak z amerykańskiej restauracji, jest nie tylko możliwe, ale również szybkie. Jeśli lubisz w kuchni testować nowe połączenia smakowe, swoje burgery możesz nieco zmodyfikować, np. dodając do nich sos z awokado czyli guacamole, grillowaną paprykę albo sosy tabasco lub czosnkowy. Gdy rodzina zapyta, co dziś na obiad, a ty odpowiesz „Burgery amerykańskie”, możesz się spodziewać wyjątkowo pozytywnej reakcji.