Anioł

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

75

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

masa:

0.5 litra

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

biszkopt:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z Kasi, mąki, miodu, sody, jajka i cukru zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części i każdą oddzielnie upiec.

Krok 2

W międzyczasie przygotować biszkopt i upiec.

Krok 3

Masa: Mleko zagotować z Kasią, a z reszty składników zrobić budyń (odlać z 0,5 litra mleka - 1/2 szklanki, wsypać mąkę ziemniaczaną i pszenną i do gotującego się mleka z Kasią wlać budyń).

Krok 4

Przez chwilę mieszać, aż zgęstnieje. Gorącą masą przekładać placki.

Krok 5

Na spodzie placek ciemny - masa - biszkopt - masa - placek ciemny. Blaszkę z ciastem włożyć do folii.

Krok 6

Na drugi dzień ciasto polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Anioł - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej