Aniołek:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 łyżeczka

0.5 opakowania

krem:

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć.

Krok 2

Zagnieść szybko ciasto.

Krok 3

Podzielić na 3-4 części i rozwałkować na cienkie placki na dużą blachę.

Krok 4

Piec pojedynczo ok. 15 min w 180'C na jasnozłoty kolor.

Krok 5

Następnie przygotować krem. Zagotować mleko z Kasią i cukrami.

Krok 6

Jaja rozmieszać ze śmietaną i budyniami.

Krok 7

Wlać do gotującego się mleka. Ciągle mieszać aż do zgęstnienia, aby się nie przypaliło.

Krok 8

Placki przekładać ciepłą masą. Udekorować na wierzchu.

Krok 9

Dobrze jest odstawić ciasto na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aniołek:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej