Aromatyczne wrapy z humusem i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

8 łyżek

4 garść

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Hummus połącz z majonezem, połową pokrojonej kolendry i chilli Knorr, dobrze wymieszaj. Awokado obierz ze skóry, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę 1x1 cm – skrop sokiem z połowy limonki i wymieszaj.

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, paprykę pokrój w cienkie paski a cebulę w piórka.

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Placki tortilli posmaruj równomiernie humusem, następnie rozłóż na każdym z nich rukolę oraz pozostałe składniki: starty ser, paprykę, awokado, cebulę oraz ciecierzycę.

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tortille zwiń ścisło zawijając wcześniej boki do środka tak, aby farsz nie wydostawał się na zewnątrz. Rozgrzej czystą patelnię i opiecz zwinięte roladki z obu stron na złoty kolor.

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Opieczone wrapy zawiń w pergamin a końce papieru zwiąż dratwą. Powstałe „cukierki” przekrój na połówki, ułóż na półmisku i podawaj z kwaśną śmietaną wymieszana z sokiem z limonki, pokrojoną drobno Chipotle i kolendrą.

Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić wrapy możesz przygotować je z wędzonym boczkiem – plastry boczku rozłóż na pergaminie, upiecz na chrupko a po wystudzeniu pokrusz i dodaj do farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEOAromatyczne wrapy z hummusem i awokado - VIDEO

Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują! Wrapy z hummusem i awokado włączysz do grona swoich ulubionych przepisów z kategorii „szybkie i proste”. Efektowna alternatywa dla klasycznych kanapek, którą z powodzeniem zaserwujesz w czasie hucznego przyjęcia.

Dla kogo?

Kto by pomyślał, że w jednej tortilli zmieści się tyle dobra! Wrapy z hummusem i awokado są akurat w sam raz, by rozpocząć przygodę z kuchnią wegetariańską. Na zimno czy na gorąco? Ty wybierasz, bo przecież jedzenie powinno być przyjemnością.

Na jaką okazję?

Szybki obiad po powrocie do domu, spokojna kolacja w gronie najbliższych, urodzinowa impreza z przyjaciółmi – sprawdź, w jakich okolicznościach wrapy smakują ci najbardziej!

Czy wiesz, że?

Hummus to gładka pasta bazująca na gotowanych ziarnach ciecierzycy. Jej nieodłącznymi dodatkami są oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek, sól oraz tahini wytwarzana z sezamu.

Dla urozmaicenia:

Wrapy, czyli danie idealne na wynos. Pamiętaj jednak, by nie przesadzić z ilością płynnych składników i sosów. W drogę!