Biszkopt z malinową pianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

178

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

0.75 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 opakowania

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru, mąki, octu i proszku do pieczenia wyrobić ciasto.

Krok 2

Wlać masę na posmarowaną blaszkę i upiec biszkopt.

Krok 3

Po wystudzeniu ciasta przekroić na dwie części.

Krok 4

1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, wstawić do zimnej wody i poczekać, aż zacznie gęstnieć.

Krok 5

Do gęstniejącej galaretki wlewać powoli schłodzone skondensowane mleko i miksować przez kilka minut.

Krok 6

Gdy galaretka z mlekiem będzie mieć konsystencję gęstniejącej pianki, przełożyć ją na jedną część biszkoptu, przykryć drugą warstwą i wstawić do lodówki.

Krok 7

W międzyczasie przygotować drugą galaretkę według przepisu na opakowaniu (lecz dodać odrobinę mniej wody).

Krok 8

Maliny poukładać na drugiej warstwie ciasta i zalać gęstniejącą galaretką.

Krok 9

Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z malinową pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brzoskwiniowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej