Bitki wołowe z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki wołowe z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 litr

800 gramów

null

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek poszatkuj kapustę. Zalej ją wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj powoli ok. 40 minut aż zmięknie.

Krok 2

Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki uprzednio oprószając je mąką. Jak będą złociste ułóż je na kapuście.

Krok 4

Na tej samej patelni usmaż cebulę pokrojoną w piórka. Po usmażeniu posyp nią bitki.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 600ml wody. Zalej sosem bitki i kapustę. Przykryj garnek i duś całość kolejne 30 minut. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wołowe z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej