
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 litr
800 gramów
null
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek poszatkuj kapustę. Zalej ją wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj powoli ok. 40 minut aż zmięknie.
Krok 2
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki uprzednio oprószając je mąką. Jak będą złociste ułóż je na kapuście.
Krok 4
Na tej samej patelni usmaż cebulę pokrojoną w piórka. Po usmażeniu posyp nią bitki.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 600ml wody. Zalej sosem bitki i kapustę. Przykryj garnek i duś całość kolejne 30 minut. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej