blachowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

masa:

1 litr

4 opakowania

1 opakowanie

polewa:

10 dekagramów

10 dekagramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: wszystko razem zagnieść i podzielić na 3 części.

Krok 2

Rozwałkować i piec po 1 na odwróconej blaszce posmarowanej Kasią.

Krok 3

Masa: śmietanę ubić, dodając śnieżkę i cukier waniliowy i przełożyć ciasto.

Krok 4

Polewa: 5 minut gotować. Gorącą wylać na ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • blachowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej