Bób gotowany z dodatkiem mieszanki ziół i przypraw
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
600 gramów
4 łyżeczki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bób umyć, następnie ugotować, wystudzić i obrać ze skorki.

Krok 2
Dokładnie wymieszać z mieszanką przyprawową i olejem. Można jeść na zimno lub na ciepło. Na deser zjeść jabłko.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witamin: E, C, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej