
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Krok 2
Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Krok 3
W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Krok 4
Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 5
Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej