Chleb serowy - przepis: ziemniaczany, zapiekany | Przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Chleb ziemniaczano-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mąkę z zawartością opakowania Fix Knorr

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do mąki.

Krok 3

Dodaj starty ser, jajko i dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Ciasto przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i wysypaną mąką. Ułóż okrągły placek.

Krok 5

Skrop ciasto na wierzchu mlekiem i ponakłuwaj cienkim nożem. Piecz w 180 °C przez 45-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb ziemniaczano-serowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej