Chleb razowy z szynką wołową

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

120 gramów

surówka::

4 sztuki

320 gramów

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo posmarować margaryną i ułożyć na nim plasterki wędliny. Na koniec posypać koperkiem.

Chleb razowy z szynką wołową - Krok 1

Krok 2

Pomidor pokroić na kawałki, dodać do niego roszponkę oraz olej lniany.

Chleb razowy z szynką wołową - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej