PRZEPISY.PL

Chrzan domowy

  • 45
  • 8
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • korzeń chrzanu 4 szt
  • sok z 1 cytryny
  • woda1.5 szklanki
  • cukier0.3 szklanki
  • sól1 szczypta
      • Krok 1

        Chrzan zanurz w zimnej wodzie na kilka godzin. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
      • Krok 2

        Wszystkie składniki prócz chrzanu wymieszaj razem i zagotuj w rondelku.
      • Krok 3

        Starty chrzan zalej gorącą zalewą i wymieszaj. Przełóż do miseczki i podawaj jako dodatek do wędlin lub składnik sosu.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      11
      osób dodało do Mniamlisty
      15''
      4
      Łatwe
      191
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      2
      Łatwe
      66
      osób dodało do Mniamlisty
      15''
      2
      Łatwe
      137
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      2
      Średnie