CIAPEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

355

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa:

1 opakowanie

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek i utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i dalej miksować do całkowitego połączenia. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 3

Podzielić na 3 równe części i do każdej z nich dodać kakao, wiórki, mak.

Krok 4

Na okrągłą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian wykładać po 1 łyżce z każdego ciasta.

Krok 5

Piec około 45-55 min. w temp. 180 st.

Krok 6

Gdy przestygnie, przełożyć masą karpatkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIAPEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej