Ciasteczka krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

300 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.

Ciasteczka krabowe - Krok 1

Krok 2

Dodaj miękkie masło, sos ostrygowy, posiekane chilli, posiekaną kolendrę, żółtka oraz ryż.

Ciasteczka krabowe - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 50 mililitrami wody i zagotuj.

Ciasteczka krabowe - Krok 3

Krok 4

Wlej płyn do krabów i całość dokładnie wymieszaj. Powinna powstać gęsta, lekko kleista masa.

Ciasteczka krabowe - Krok 4

Krok 5

Z masy formuj kulki, które następnie przełóż na tacę i wstaw do lodówki, aby dobrze się schłodziły na co najmniej godzinę. Możesz również wstawić kulki do zamrażarki na pół godziny. W międzyczasie rozgrzej olej.

Ciasteczka krabowe - Krok 5

Krok 6

Kulki panieruj w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu. Pamiętaj, żeby po usmażeniu odsączyć kulki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Ciasteczka krabowe - Krok 6

Krok 7

Krabowe ciasteczka podawaj z marynowanym ogórkiem. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Następnie wymieszaj go z octem, cukrem i szczyptą soli oraz pieprzu. Marynuj przez 20 minut.

Ciasteczka krabowe - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpańska zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka kraboweCiasteczka krabowe

Mięso z kraba odciśnij. Jeśli używasz paluszków krabowych, drobno je posiekaj. Przełóż do miski.