Ciasteczka dietetyczne

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kleik ryżowy posiekać z Kasią.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść, gładkie jednolite ciasto.

Krok 3

Podzielić na 2 równe części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.

Krok 4

Ciasto rozgnieść palcami na grubość 0,5 cm i kieliszkiem wycinać małe kółeczka.

Krok 5

Ciasteczka układać na posmarowanej blasze i piec ok 10 min.w 200*C na jasnozłoty kolor.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka dietetyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej