ciasteczka przyjazne talii

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 gramów

200 gramów

3 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 łyżek

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie sypkie składniki mieszamy (oprócz kakao) we wrzącej wodzie (5 łyżek).

Krok 2

Rozpuszczamy 2 łyżeczki Kasi, jeśli ktoś lubi, dodajemy do tego kakao, słodzik lub miód.

Krok 3

Taką zawiesinę dodajemy do mieszanki owsianko-bakaliowej i wyrabiamy/zaklepujemy rękoma na w miarę spójną masę, łącząc wszystkie sypkie składniki na papkę.

Krok 4

Z powstałej zaklepiuchy, porcjując za pomocą herbacianej łyżeczki, formujemy kulki i spłaszczamy je w dłoniach, układamy je na suchej blaszce.

Krok 5

Piekarnik nastawiamy na około 180/200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasteczka przyjazne talii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej