Ciastka pieczarki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

584

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

4 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 łyżeczki

dodatki:

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, jajko, dokładnie wymieszać (można użyć mikseru, ale niekoniecznie).

Krok 2

Do masy dodać 2 rodzaje mąki, sodę i wyrobić ciasto.

Krok 3

Z gotowego ciasta formujemy kulki (wielkości orzecha włoskiego), w kulce robimy wcięcie szyjką od butelki otartej o kakao (wychodzą nam pieczarki).

Krok 4

Układamy na blachę i pieczemy na jasny, złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej