Ciasto budyniowo-karmelowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

ponadto:

1 litr

3 opakowania

3 opakowania

3 opakowania

1 puszka

600 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, stopniowo wsypywać cukier. Proszek do pieczenia roztrzepać z żółtkami, dodać ocet i wymieszać. Wlać do piany i delikatnie mieszać. Wsypać mąkę i wszystko razem wymieszać. Wlać na natłuszczoną blachę.

Krok 2

Budynie ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Masę krówkową podgrzać i posmarować ciastka. Wystudzić.

Krok 3

Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fiksami. Rozłożyć na masie krówkowej. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto budyniowo-karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orfeusz
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej