Ciasto budyniowo-karmelowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 szczypta

ponadto:

1 opakowanie

600 mililitrów

3 opakowania

1 litr

1 puszka

3 opakowania

3 opakowania

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, stopniowo wsypywać cukier. Proszek do pieczenia roztrzepać z żółtkami, dodać ocet i wymieszać. Wlać do piany i delikatnie mieszać. Wsypać mąkę i wszystko razem wymieszać. Wlać na natłuszczoną blachę.

Krok 2

Budynie ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Masę krówkową podgrzać i posmarować ciastka. Wystudzić.

Krok 3

Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fiksami. Rozłożyć na masie krówkowej. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej