Ciasto dobre - Pleśniak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

dodatkowo:

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na podpieczone ciasto wykładamy starte jabłka na to pianę z białek, cukru i kisielu, na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta. Pieczemy.

Krok 2

Podzielić na dwie części, jedną wykładamy do blaszki i podpiekamy, druga wkładamy do zamrażalnika.

Krok 3

Z podanych składników zagnieść ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto dobre - Pleśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej