Ciasto Hali

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

krem:

1 litr

3 opakowania

masa serowa:

0.5 sztuki

0.5 szklanki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę.

Krok 2

Budynie ugotować na mleku (+cukier i Kasię).

Krok 3

Gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.

Krok 4

Odstawić do wystudzenia.

Krok 5

Kasię utrzeć z cukrem i stale mieszając, dodawać na przemian serek i żółtka, następnie wsypać budyń i wymieszać.

Krok 6

Osobno ubić pianę z czterech białek.

Krok 7

Połączyć masę serową z białkami lekko mieszając.

Krok 8

Rozłożyć masę na chłodnym budyniu.

Krok 9

Po upieczeniu polać polewą i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Hali - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ukrainka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej