Ciasto orzechowe z powidłami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

40 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

przełożenie:

6 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

20 dekagramów

masa:

2 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

0.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na makaron, dzielimy na pół i wykładamy nim dwie niskie, prostokątne formy do pieczenia.

Krok 2

Ciasto smarujemy powidłami.

Krok 3

Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną, błyszczącą pianę.

Krok 4

Smarujemy nią ciasta z powidłami, posypujemy posiekanymi orzechami.

Krok 5

Pieczemy ciasto.

Krok 6

Przygotowujemy krem budyniowy z mleka, mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego. Ugotować budyń i ostudzić.

Krok 7

Dodać Kasię i zmiksować na puszystą masę.

Krok 8

Na jeden placek wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim plackiem.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto orzechowe z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej