Ciasto orzechowo-kokosowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

37 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

ciasto kokosowe:

4 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

ciasto orzechowe:

15 dekagramów

10 dekagramów

5 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść kruche ciasto i przełożyć do formy wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Ciasto posmarować powidłami.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier puder i budyń w proszku.

Krok 4

Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać.

Krok 5

Ciasto wylać na ciasto w formie.

Krok 6

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku.

Krok 7

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy i delikatnie wymieszać.

Krok 8

Ciasto wyłożyć na masę kokosową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto orzechowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej