Ciasto Pszczółka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

10 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

0.5 opakowania

1 szczypta

masa:

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

5 dekagramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie ciasta: Utrzeć Kasię na pianę, dodać cukier, jajo, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i sól.

Krok 2

Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm i ułożyć na dnie wysmarowanej tortownicy. 

Krok 3

Przygotowanie masy: Stopić Kasię, dodać cukier, cukier waniliowy, zmielone migdały oraz mleko.

Krok 4

Następnie przegotować wszystko, wyłożyć masę na ciasto i włożyć do piekarnika rozgrzanego do średniej temperatury i piec ok. 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Pszczółka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej