Ciasto rafaello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

561

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto rafaello

Składniki

ciasto:

4 szklanki

30 dekagramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

krem:

5 sztuk

1

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto wyrobić (gdy ciasto będzie za gęste, wlać trochę śmietany).

Krok 2

Formy na babeczki wyłożyć ciastem, upiec na złoty kolor.

Krok 3

W trakcie ubijania białek wsypać cukier, a pod koniec wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.

Krok 4

Napełnić babeczki wstawić do niezbyt gorącego piekarnika, aby piana zarumieniła się.

Krok 5

Wystudzone babeczki polać roztopioną czekoladą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto rafaelloCiasto rafaello

Wyraźne kokosowe nuty, delikatne nadzienie, kruche ciasto – to wszystko stanowi razem dobrze współgrające połączenie. Dzięki białemu kolorowi, kawałki ciasta szczególnie dobrze prezentują się na stole weselnym, pasują także podane na przyjęciach komunijnych i chrzcinach. Ułożone na piętrowej paterze, mogą nawet zastąpić tort. Ich smak dobrze komponuje się z kawą – czarną, latte lub cappuccino. Po upieczeniu posyp ciasto startą białą czekoladą. Możesz także dodać blanszowane migdały – w całości lub w płatkach. Zmodyfikuj smak ciasta, dodając do niego nieco aromatu waniliowego. Jeśli chcesz urozmaicić swoje babeczki, przed nałożeniem kokosowego nadzienia, posmaruj ciasto waniliowym albo mlecznym kremem. Słodycz całości przełamiesz za pomocą kwaskowatej konfitury wiśniowej. Użyj jadalnych kwiatów jako ozdoby, do tych ciastek nadadzą się idealnie, zwłaszcza jaśmin. Podawaj na talerzu udekorowanym drobnymi owocami – dobrze sprawdzą się truskawki lub maliny. Upiecz Rafaello przy najbliższej okazji.