ciasto snikers

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

0.5 kilograma

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

krem 1:

0.5 litra

1 opakowanie

krem 2:

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podane składniki na ciasto wymieszać, zagnieść i podzielić na pół.

Krok 2

Upiec 2 placki (w temperaturze około 180 stopni C przez 20-25 minut, aż kolor placków będzie miodowy).

Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Krok 4

Pierwszy placek posmarować mlekiem skondensowanym (połową), na wierzch położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować drugą częścią mleka.

Krok 5

Posypać orzechami włoskimi (lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi - niesolonymi oczywiście).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ciasto snikersciasto snikers

Ciasto snickers to słodka propozycja na deser, która łączy w sobie wyrazisty smak orzechów z kremowym nadzieniem. Wbrew pozorom, to ciasto jest proste w przygotowaniu i wymaga wykonania jedynie trzech kroków. Pierwszym z nich jest zrobienie dwóch placków na bazie mąki pszennej (lub mieszanej) z dodatkiem kostki i proszku do pieczenia oraz jajek. Aby wypiek wyszedł złocisty, należy wykorzystać jedynie same żółtka. Po upieczeniu ciasto powinno być miękkie i puszyste. Odrobiny słodyczy nada mu kilka łyżeczek miodu lub cukier waniliowy, wmieszany w masę przed wstawieniem jej do piekarnika. Dwa kolejne kroki to przyrządzenie kremów. Jeden z nich przygotuj ze słodkiej śmietanki kremówki z dodatkiem wanilii lub olejku orzechowego, natomiast drugi na bazie skondensowanego mleka oraz drobno zmielonych orzechów włoskich. Masą kremową może być także domowy budyń. Na koniec całość należy jedynie udekorować uprażonymi na patelni orzechami włoskimi lub mieszanką różnych ich rodzajów, polaną miodem lub czekoladą. Zainspiruj się i upiecz ciasto snikers.