Ciasto z bakaliami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

100 gramów

4 sztuki

230 gramów

2 łyżeczki

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ucieramy mikserem Kasię z cukrem.

Krok 2

Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając.

Krok 3

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy i miksujemy delikatnie na gładką masę.

Krok 4

Dodajemy groszki (można zwykłą czekoladę pokroić na małe kawałeczki), rodzynki i orzechy.

Krok 5

Podłużną formę smarujemy Kasią i przekładamy do niej ciasto.

Krok 6

Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 160 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej