Ciasto z kremem! Pyszne

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

krem:

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

dodatki:

1 sztuka

5 dekagramów

5 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec według własnego przepisu.

Krok 2

Krem. Jajka utrzeć z cukrem na białą masę.

Krok 3

Oddzielnie utrzeć Kasię na masę.

Krok 4

Do masy z Kasi dodawać masę z jajek i cukru oraz zapach rumowy. Całość wymieszać.

Krok 5

Powstały krem podzielić na dwie części.

Krok 6

Do jednej z części dodajemy kakao.

Krok 7

Sok z cytryny: cytrynę wycisnąć do 1/2 l wody.

Krok 8

Biszkopt dzielimy na 3 części, nasączamy sokiem z cytryny.

Krok 9

Na pierwszej części biszkoptu rozprowadzamy krem ciemny (z kakao), następnie przykrywamy drugą częścią biszkoptu, na której rozprowadzamy jasny krem i przykrywamy trzecią częścią biszkoptu.

Krok 10

Dekorujemy polewą, wiórkami migdałowymi i kandyzowanym ananasem.

Krok 11

Ciasto wkładamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kremem! Pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej