Ciasto z malinami i galaretką

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

342 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

120 gramów

50 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 szczypta

wierzch:

200 gramów

250 mililitrów

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj do białości z połową cukru i szczyptą soli.

Krok 2

Wsyp obie przesiane mąki i wszystko wymieszaj.

Krok 3

Białka ubij z pozostałym cukrem na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą.

Krok 4

Ciasto przełóż do dużej (średnica 28 cm) tortownicy.

Krok 5

Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C.

Krok 6

Galaretkę pomarańczową rozpuść w dwóch szklankach gorącej wody, a agrestową w jednej szklance.

Krok 7

Obie schłodź.

Krok 8

Zimną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem, a następnie wymieszaj ją z malinami.

Krok 9

Zimne ciasto przekrój na dwie części.

Krok 10

Jeden krążek ułóż na spodzie tortownicy i nałóż krem malinowy.

Krok 11

Przykryj drugim krążkiem.

Krok 12

Na wierzchu ułóż kawałki owoców oraz pokrojoną w kostkę galaretkę agrestową.

Krok 13

Całość zalej tężejącą galaretką pomarańczową.

Krok 14

Ciasto wstaw do lodówki.

Krok 15

Gdy galaretka stężeje, ciasto wyjmij z tortownicy.

1

Opinie o przepisie

  • Anna  Kończak

    Anna Kończak , 11.11.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z malinami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej