Ciasto z serkiem homogenizowanym

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij z cukrem na puszystą pianę, dodaj Kasię, dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem.

Krok 3

Dodaj stopniowo do masy jajecznej, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodaj serek i cukier waniliowy, na końcu aromat.

Krok 5

Formę (25x30) posmaruj Kasią, przełóż do niej ciasto.

Krok 6

Piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Krok 7

Wierzch ciasta możesz posmarować bitą śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej