Dorsz pieczony z porem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Dorsz pieczony z porem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

93

heart
227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1029 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2598 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz pieczony z porem - VIDEODorsz pieczony z porem - VIDEO

W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.

Dla kogo?

Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!

Na jaką okazję?

A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.

Czy wiesz, że?

Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!

Dla urozmaicenia:

Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.