Doskonalec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 łyżki

masa:

3 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

3 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: mąkę, cukier, sodę wymieszać, dodać wystudzoną Kasię rozpuszczoną z miodem.

Krok 2

Zagnieść ciasto, podzielić na 7 placków.

Krok 3

Upiec każdy osobno w dużej blaszce lub w tortownicy, piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Masa: mleko, cukier, cukier waniliowy i Kasię zagotować.

Krok 5

Jajka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, 2 cukry waniliowe, śmietanę roztrzepać trzepaczką.

Krok 6

Dodać zagotowaną masę, powoli rozcierać i zagotować.

Krok 7

Gorącą masą przekładać placki, zostawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Doskonalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej