Farsz do uszek - przepis z grzybami: z grzybów | Przepisy.pl pixel

Farsz do uszek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby (borowiki, podgrzybki, kurki) namocz, następnie przecedź (zachowaj wodę) i drobno posiekaj. Cebule i czosnek drobno pokrój.

Farsz do uszek - Krok 1

Krok 2

Na Ramie smaż cebulę, następnie czosnek i grzyby. Jak grzyby się usmażą wlej szklankę wody z moczenia grzybów.

Farsz do uszek - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i duś, aż prawie cały płyn odparuje.

Farsz do uszek - Krok 3

Krok 4

Pod koniec duszenia dodaj masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj i odstaw farsz do ostygnięcia.

Farsz do uszek - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz do uszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej