
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorkom zetnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż środki. Miąższ pokrój w kostkę i wymieszaj z serkiem. Dopraw do smaku ziołami.
Krok 2
Dno pomidorków wysyp odrobiną zmielonych orzechów włoskich i napełnij je serowym farszem.
Krok 3
Aromatyczne nadziewane pomidorki przyozdób z wierzchu listkami świeżej bazylii i podaj na stół.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej