Faszerowane pomidory na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory na zimno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorkom zetnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż środki. Miąższ pokrój w kostkę i wymieszaj z serkiem. Dopraw do smaku ziołami.

Krok 2

Dno pomidorków wysyp odrobiną zmielonych orzechów włoskich i napełnij je serowym farszem.

Krok 3

Aromatyczne nadziewane pomidorki przyozdób z wierzchu listkami świeżej bazylii i podaj na stół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej