Francuskie rogaliki z szynką i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

784 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

681 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rogaliki croissant przekrój delikatnie wzdłuż na pół i posmaruj margaryną Rama.

Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - Krok 1

Krok 2

Na dolną część rogalika połóż pokrojonego w plastry pomidora oraz plastry sera pleśniowego.

Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - Krok 2

Krok 3

Teraz nałóż szynkę oraz rukolę.

Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - Krok 3

Krok 4

Całość przykryj górną częścią rogalika i natychmiast podawaj.

Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do kanapek możesz również dodać kilka listów świeżej bazylii.

60

Opinie o przepisie

  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • artan Demaj

    artan Demaj

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Zielinska

    Monika Zielinska

    W Holandii to całkiem normalne aby croissanty jeść również na słono. Ja uwielbiam posmarowane masłem z żółtym serem typu old Amsterdam o bardzo wyrazistym smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Lewandowski

    Sławomir Lewandowski

    wow nie przepadam za takimi rogalami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy

    Szybkie i smaczne. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Milka

    Agnieszka Milka

    napewno zrobię bo już wiem że pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • David Kisowski

    David Kisowski

    smaka nierób

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vladimir Pydo

    Vladimir Pydo

    We Francji je sie te rogaliki do porannej kawy, czasami z dodtakiem jakiegos dzemu, masla lub marmolady bo one sa slodkawe wiec normalne ale zeby jako kanapke .... sadze ze wywolal bym niezle zamieszanie proponujac w tej innej formie ... no ale, zawsze jest pierwszy raz i kto wie jak by sie to skonczylo ... Francuzi to raczej konserwatysci iwszystko co nowe powoduje .... kpiny lub pogarde

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Vladimir, spróbuj, a nie pożałujesz :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vladimir Pydo

    Vladimir Pydo

    No ciekawe ! jeszcze nie widzialem rogalika z ciasta francuskiego w tej roli ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Slowikowski

    Henryk Slowikowski

    mniam,mniam apetyczne to1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Rogala

    Roman Rogala

    rogaliki są dobre:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Chudoba

    Wacław Chudoba

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Radzikowska

    Anna Radzikowska

    pysznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Dzimira

    Bozena Dzimira

    to wszystko można kupić w Lidlu nawet jest promocja na szynkę Szwarcwaldzką

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Foetke

    Halina Foetke

    na kolację sobie zrobię coś pysznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Piotrowska

    Agata Piotrowska

    superprzepis!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Piwowar

    Pawel Piwowar

    Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hania Romanowska

    Hania Romanowska

    Jesli z rukola to tak ! Te moge jesc nawet z tortem...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Bernat

    Ryszard Bernat

    A jak stężeje. Odchudzanie!!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Stanisław, nic dodać, nic ująć :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bockenheim

    Stanisław Bockenheim

    Smaczne, pożywne i... niedrogie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek

    Dawno takie kombinacje jadałem...weka/bułka wrocławska i heja wyobraźnia...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szymanik

    Jan Szymanik

    I na Białystok...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Leśniak

    Jan Leśniak

    Myślałem ze na stoku sie jeździ ,no i jakieś małe piwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasztanowa Kuchnia

    Kasztanowa Kuchnia

    a po co chemiczna Rama, skoro można po prostu posmarowac samym maslem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Przy mojej diecie zawijałbym wszystko odwrotnie.Pieczywo w środku,he,he.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Klimowski

    Witold Klimowski

    Dajecie popalić z tymi smakami,a dupcie rosną!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Grudziński

    Andrzej Grudziński

    1000 kcal !!! Nie dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Kosakowska

    Mirosława Kosakowska

    uf zjadło by się która już piekła?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rogaliki  z szynką i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej