Fuga

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

polewa:

0.5 opakowania

0.75 szklanki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasią posmarować brytfankę.

Krok 2

Do jednej miski wrzucamy mąkę, Kasię, żółtka i proszek do pieczenia-ciasto dzielimy na 2 części.

Krok 3

Do drugiej miski-same białka, odrobinę soli.

Krok 4

Ciasto dajemy na brytfankę, na to pokrojone w kostkę brzoskwinie, orzechy i rodzynki.

Krok 5

Na to ubitą z białek pianę. Na to ciasto z drugiej części-takie ciapki.

Krok 6

Polewamy polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fuga - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej